Nyhet

Hvordan Bidens grenseplaner gikk fra håpløs til kaotisk

McALLEN, Texas (AP) — i omtrent fire måneder Før President Joe Biden tok kontor, var rådgivere engasjert i intens intern debatt om hvor raskt de skulle angre sin forgjengers hardline grensepolitikk.

Svaret, nesten alltid, var At Donald Trumps merke ikke kunne slettes snart nok.

Innvandrings talsmenn på overgangen teamet trassig skutt ned en detaljert notat sirkulert blant topp medhjelpere som kalles for å snu tilbake noen innvandrere som krysser ulovlig ved å gjøre dem søke beskyttelse i andre land. De presset tilbake mot estimater av stigende migrasjonsstrømmer hvis Trumps politikk ble demontert.

Til slutt anerkjente Biden spådommer om at flere innvandrere kunne komme til grensen, men han var fast på at politikk innført Av Trump var grusom og umenneskelig og måtte bli kastet.

Biden overtok på Jan. 20. Nesten umiddelbart, antall innvandrere overgikk forventningene. Planer skissert i et desember-dokument for å gjenoppta asylbehandlingen ved landoverganger ble snart overhalet av hendelser.

Barn som reiste alene knuste tidligere høyder I Mars, og utgjorde de fleste av de mer enn 4500 menneskene som var plassert i midlertidige telt som ble designet for 250 under COVID-19-standarder. Grensepatruljen møtte innvandrere I Sør-Texas oftere enn noensinne i juni og juli, dashing forventninger til en felles sommer nedgang.

I September ble rundt 15.000 Haitiske flyktninger slått leir under en bro i Den lille grensebyen Del Rio, Texas. Den kaotiske scenen strakte seg i flere dager da innvandrere vasset frem og tilbake over en elv for forsyninger og familier sov i elendighet. Bilder av agenter på hesteryggen corralling flyktninger gikk viral.

Administrasjonen begynte en massiv utvisning av Haitiere, samtidig som tusenvis kunne forbli I USA sin ujevne respons etter måneder med stigende ankomster utløste skarp kritikk fra både høyre og venstre, som illustrerer konsekvensene Av å skrape Trumps politikk uten et nytt asylsystem på plass.

Noen viktige utviklingen kunne ikke ha vært spådd av noen administrasjon, og pre-dating Biden var et stort strukturelt problem med innvandring domstoler tar nesten fire år i gjennomsnitt for å avgjøre saker av innvandrere ikke i varetekt.

Men en nær gjennomgang av det siste året-basert på interne dokumenter innhentet Av Associated Press Og AIM Media Texas og dusinvis av intervjuer med nåværende OG tidligere amerikanske og Meksikanske tjenestemenn, innvandrere, ly ledere, talsmenn og andre — viser hvordan en administrasjon stablet med erfarne innvandring talsmenn var uforberedt på den enorme økningen i mennesker som søker tilflukt ved grensen. Mange intervjuet for denne gjenoppbyggingen snakket på betingelse av anonymitet fordi de ikke var autorisert eller komfortabel diskutere private drøftelser.

Når presentert med detaljer om gjenoppbyggingen, forsvarte Det Hvite Hus sin rekord.

«Etter fire år Med Trump-administrasjonens kaos, grusomhet og feilplasserte prioriteringer, vil arbeidet med å bygge et rettferdig, ordnet og humant innvandringssystem ta tid og vil ikke skje over natten,» sa talsmann Vedant Patel. «I løpet av kort tid, Fortsetter Biden administrasjonen å gjøre betydelige fremskritt levere på sin plan.”

ØDELAGT ASYLSYSTEM

Mens biden-administrasjonen ville jobbe for å angre politikk som ble satt på plass under og etter en 2019-økning i ankomster ved grensen, arvet den et asylsystem som har blitt ødelagt i årevis. Det sårt testet Bidens umiddelbare forgjengere.

Sommeren 2014 viste et stort antall enslige barn fra Mellom — Amerikas Nordlige Triangel — land-Guatemala, El Salvador og Honduras-seg langs Texas-grensen i Rio Grande-Dalen, et dypt demografisk skifte fra overveiende Meksikanske menn som skapte Det Daværende President Barack Obama kalte en «humanitær krise» og forlot et dypt inntrykk på mer håndhevende hjelpere som fortsatte å tjene I biden-administrasjonen. Spikes har siden skjedd periodisk.

Guatemala, El Salvador og Honduras sto for om lag to av tre grensearrestasjoner, og folk som kom i familier utgjorde mer enn halvparten av regjeringens 2019 regnskapsår, begge heltidshøyder. I en tilbakekalling til tidligere tider økte møter med enslige voksne under Trumps siste år på kontoret etter lanseringen Av Title 42 authority, som tillot innvandrere å bli utvist uten sjanse til å søke asyl på grunnlag av coronavirus. De møtte heller ingen juridiske konsekvenser, oppmuntrende gjentatte forsøk.

Mot det skremmende bakteppet, biden tok kontor omgitt av innvandring eksperter gjennomsyret med advocacy bakgrunn. Esther Olavarria, en innvandringsadvokat som jobbet for Tidligere Senator Ted Kennedy og Obama-administrasjonen, men tilbrakte mye av sin karriere som Miami-basert arrangør, tok en topplassering på Det Hvite Hus Innenrikspolitiske Råd med Tyler Moran, som da var administrerende direktør For Immigration Hub, en gruppe pro-immigrasjonsstrateger.

Innflytelsesrike, mer håndhevende stemmer inkluderte David Shahoulian, Som trakk seg i forrige måned av personlige grunner som assisterende sikkerhetssekretær for grensesikkerhet og innvandring, Og Roberta Jacobson, en tidligere amerikansk ambassadør Til Mexico og karrierediplomat i Latin-Amerika som ble enige om å tjene 100 dager på Nasjonalt Sikkerhetsråd som koordinator for Sørvestgrensen.

«FORBLI I MEXICO» VINDER NED

Til tross for bekymringer var Biden fast på sitt kampanjeløfte om å begynne å reversere Trumps grensepolitikk ved å avslutte «Remain In Mexico», offisielt kjent som «Migrantbeskyttelsesprotokoller», der rundt 70.000 asylsøkere ble gjort for å vente utenfor landet for høringer i AMERIKANSK innvandrings domstol.

Kryssinger falt kraftig etter At Trump utvidet politikken i 2019, men innvandrere ble tvunget til å vente i farlige Og ukjente Meksikanske grensebyer hvor det var vanskelig å finne fast arbeid og finne advokater var nesten umulig. Human Rights First, en advokatgruppe, dokumenterte 1544 eksempler på voldelige overgrep, inkludert mord, voldtekt, tortur og kidnapping.

Under overgangen presset talsmenn for politikkens umiddelbare reversering, men konsensus oppsto for en mer gradvis avvikling.

Den kompliserte logistikken med å tillate opptil 26.000 asylsøkere med aktive saker å returnere til Usa og forbli fri mens deres saker ble såret gjennom domstolene, var en høy prioritet i administrasjonens første uker.

Alle postene var på papir, med få fungerende telefonnumre eller adresser oppført, utgjør en utfordring om hvordan å få ord ut. AMERIKANSKE myndigheter, som jobber tett Med Fn-organisasjoner, bekymret for et rush til grensen som forverrer folkehelsen og sikkerheten – og samtidig sende en melding til asylsøkere som hadde returnert til Mellom-Amerika for å gjøre den farlige reisen tilbake nordover.

Fns Høykommissær For Menneskerettigheter’ nettsted for asylsøkere med aktive saker gikk live Februar. 12 og ble overveldet med tekniske feil. Flere dropdown bokser skapt forvirring og førte til et nettsted redesign.

Til tross for den tidlige hikken hadde mer enn 11.000 asylsøkere returnert til Usa innen 1. juni, da Innenrikssikkerhetssekretær Alejandro Mayorkas offisielt erklærte at politikken var over etter at en gjennomgang fant at den bare ga «blandet effektivitet» på grensesikkerhet. Andre som asylsaker ble avvist eller nektet Under Trump fikk lov til å starte i slutten av juni.

Som grenseoverganger steg utover forventningene, Amy Pope sluttet Seg Til Det Hvite Hus ansatte I Mars etter å ha rådet Biden på innvandring under kampanjen og jobbet tett med Ham i 2014 da Han fikk I oppdrag Av Obama med enslige barn På Texas grensen. Hennes mandat var å bygge bro interne rifter mellom advocacy – og mer håndhevelse-minded medhjelpere mens hennes nominasjon til den nest høyeste posisjonen I International Organization For Migration ventet godkjenning fra andre medlemsland I Fn-byrået.

ENSLIGE MINDREÅRIGE

Noen Hvite Hus og Homeland Security tjenestemenn var frustrert over hvor sørgelig uforberedt Department of Health and Human Services var å håndtere enslige barn. Som kreves av loven, det skulle ta forvaring innen 72 og deretter plassere dem i et hjem, vanligvis med en forelder eller nær slektning.

Deltakere i tidlige interdepartementale møter sa Helse og Menneskelige tjenester tjenestemenn reist noen advarsler. På Februar. 7, us Customs and Border Protection åpnet et stort kompleks av hvite telt I Rio Grande-Dalen, og stappet mer enn 500 barn inn i rom designet for 32 under COVID-19 retningslinjer. Tykke plastgardiner erstattet kjettinggjerder som ble brukt som barrierer I Obama – Og Trump-administrasjonene, men massiv overbefolkning var den samme eller verre.

«Hvis (Helse Og Menneskelige Tjenester) var i stand til å ta disse barna av våre hender, ville det være bedre for alle,» Sa Oscar Escamilla, fungerende direktør For Grensepatruljens Rio Grande Valley-sektor, under en medietur i Donna, Texas, anlegget 30.Mars. På den tiden ble enslige barn holdt i gjennomsnitt 61 timer over 72-timers grensen og så lenge som 20 dager. «Vi er tvunget inn i (barnevern) virksomheten fordi vi ikke kan overlevere dem til noen.”

Helse Og Menneskelige Tjenester sprang forsinket til handling, hjulpet av Federal Emergency Management Agency. Det åpnet omtrent et dusin beredskapssentre innen omtrent en måned for å behandle enslige barn, leie plass På Et San Antonio konsertsted på militære baser og konferansesentre I Dallas, San Diego og Long Beach, California.

I slutten av April hadde avdelingen mer enn 22.000 barn i sin varetekt, men enda flere kom da andre ble løslatt til familie i Usa under asylsaker. Juli brøt mars rekord antall enslige barn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *