Nyhet

I Kina, Tegn På’Absolutt Politisk Totalitarisme’

Det er ryktet at sønnen Til Den Kinesiske Marxistiske lederen Mao Zedong ble drept i ET amerikansk luftangrep under koreakrigen fordi han tente en komfyr for å lage stekt ris.

Med henvisning til det ryktet skrev en mann på nettet i forrige måned at «den stekte risen var den beste tingen å komme ut av hele koreakrigen.»Og for det ble han arrestert.

Han er ikke den eneste. I Mars, kort tid før sitt 100-årsjubileum i juli, endret Kinas Kommunistparti, lenge kjent for å slå ned dissens, en lov som gjør det straffbart å diskutere hva «en gang var gjenstand for historisk debatt og forskning, inkludert Maos styre selv opp til et punkt», rapporterer New York Times.

 

Cyberspace Administration Of China (Cac) gir 10 eksempler på spørsmål som, hvis uttrykt, kan berettige opptil tre års fengsel på grunn av å sverte landets martyrer og helter.

Disse inkluderer: «unngikk Kommunistpartiet direkte å konfrontere Den Japanske hæren under Andre Verdenskrig?»og» ble koreakrigen ikke utkjempet i selvforsvar?»i tillegg til spørsmål Om Maos sønn gir bort sin stilling, per China Digital Times.

Loven-ledsaget av hotlines for borgere å rapportere brudd, Rapporterte Guardian i April-har allerede blitt brukt «minst 15 ganger for å straffe slights til festhistorie», per NY Times.CAC overvåket forbudet Mot tegneseriesiden Baozou (En av sine tegneserier inspirerte Netflix-filmen Next Gen) fra sosiale medier Weibo I 2018 over en video som syntes å mocke Kommunistpartiets krigshelt Dong Cunrui, per The Verge.

Men denne nye loven tillater individuell forfølgelse. For eksempel ble en 27 år gammel kvinne dømt i forrige måned til syv måneder bak stolpene for å foreslå at misogynistiske menn ser seg som Dong Cunrui, per NY Times.

Andre har angivelig blitt arrestert for å spotte en forsker som utviklet høyavkastende risstammer, i Det Den Kinesiske politiske analytikeren Wu Qiang ser som » et tegn på etableringen av en absolutt politisk totalitarisme.»(Festen slår også ned på kjendiskulturen.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *